The sites are under reconstruction

Sidene er under rekonstruksjon

Om oss                                                                                                                                                                                         About us   

Vi traff hverandre i 1983 i forbindelse med at en del polarhundeiere i Trøndelag ville etablere en avdeling av Norsk Polarhundklubb i Midt-Norge. Vi var begge sentrale i arbeidet med å få opprettet avdeling Trøndelag (som avdelingen da het), og ble valgt inn i avdelingens første styre. Rita hadde da tre grønlandshunder og Wiktor hadde én samojedhund.

Wiktor fikk etter hvert øynene opp for grønlandshunder, og da Ritas Pingo hadde et kull i 1984 valgte han seg ut en tispevalp (eller rettere sagt – valpen valgte seg ut ham). Han overtok valpen, men fikk ikke råd til å betale denne. Han måtte derfor sette seg selv i pant og flyttet sammen med Rita som på den tid leide en gammel gård (Lavollen) i Bymarka i Trondheim.

Begge hadde imidlertid hver for oss hatt en drøm om å flytte til Røros. Når vi begge nå bodde sammen og oppdaget at den andre også bar på samme drøm, var ikke veien lang til realisering. At vintrene i Trondheim slett ikke var så mye å skryte av, gjorde ikke valget vanskeligere. Følgelig flyttet vi til Røros høsten 1988 etter at vi hadde lett hele kommunen rundt etter den beste tomta.

For Rita som var sykepleier var det ikke vanskelig å få seg arbeid. For Wiktor derimot, var dette verre. Han arbeidet som finansmegler i en bank og på den tiden fantes det ikke mange ledige jobber innen finansmarkedet i Norge, heller ikke i en metropol som Røros.

Han måtte derfor pendle mellom Røros og Trondheim et halvt års tid, inntil han fikk seg jobb på Røros i juni 1989.

Husbygging ble umiddelbart iverksatt og 22. oktober 1989 flyttet vi inn i nybygd hus i Skjevdalen, 15 kilometer fra Røros sentrum. Her, i innløpet tilFemundsmarka, har vi et nydelig turterreng, både sommer og vinter.

Etter hvert (i tillegg til diverse valpekull) kom også Geir til verden i 1991, Trine i 1995 og Eirin i 1997.

5775-b-stor

Illustrasjon:
Kari-Mette Sunndal

Kennel Wanvare
Skjevdalen, 7374 Røros
Telefon: 72 41 38 52
Epost: 
rita@wanvare.no & wiktor@wanvare.no

Vil du vite mer om polarhunder?

Besøk Norsk Polarhundklubb på nett