Tanker om avl
Our breeding philosophy:   
Sales Contract in English

Hva står vi for – hva vil vi med vår avl?

Som de fleste grønlandshundoppdrettere legger vi størst vekt på bikkjenes gemytt og sunnhet. Dette er jo avgjørende for utvikling av gode bruksegenskaper, noe som er svært viktig for oss som selv er aktive brukere av bikkjene. Vi tenker da primært på hundene som trekkhunder, men også som turkamerater med for eksempel kløv i sommerhalvåret. Dette er også viktige grunner til at vi valgte å bosette oss i innløpet tilFemundsmarka.

For oss er det også et absolutt krav at hundene skal kunne fungere godt i en familie med små barn og sammen med fremmede mennesker, både barn og voksne.

Videre legger vi vekt på at bikkjene fra vårt oppdrett skal se ut som grønlandshunder. Dvs. at vi tilstreber eksteriørmessig gode hunder i henhold til offisiell rasestandard. Flere hunder fra vår kennel har oppnådd utstillingschampionat.

Hunder fra vårt oppdrett er brukshunder, dvs. at vi kun selger hunder til friluftsmennesker. Enkeltmennesker eller familier som er glade i turer i skog og mark, både sommer og vinter, ser vi på som de ideelle grønlandshundeiere.

Når vi selger våre valper inngår vi alltid en skriftlig avtale med kjøperen.Avtalen kan du se her.

Hundehold skal være til glede og nytte, uansett om man er friluftsinteressert, eller ikke. De fleste vil kunne finne en hunderase som passer til sitt behov. En polarhund vil bli mer til ergrelse enn til glede for den som ikke har anledning til å utnytte polarhundens egenskaper som turkamerat.

Vi har valgt grønlandshunden ut fra at vi selv er aktive turmennesker og ser på grønlandshunden som den ideelle turhund, både sommer og vinter. Den har et herlig gemytt og er blitt en naturlig del av vår tilværelse.

For tiden har vi 10 grønlandshunder.
Om grønlandshunden

For nærmere informasjon om grønlandshunden viser vi til Norsk Polarhundklubbs hjemmesider på http://www.polarhund.no/ – nærmere bestemt Norsk Polarhundklubbs avlsråd for grønlandshund påhttp://www.polarhund.no/gronlandshund.
Andre oppdrettere

Vi anbefaler også at du tar kontakt med andre oppdrettere av rasen. Vi vil også anbefale å ta kontakt med Norsk Polarhundklubbs avlsråd for grønlandshund som har oversikt over hvem som har valper til salg.

Vi understreker at Norsk Polarhundklubb er offisiell rasehundklubb for rasene Grønlandshund og Samojedhund. INGEN andre klubber i Norge har offisiell rasehundstatus for grønlandshunden.

I Danmark (og internasjonalt) ivaretas denne av Spitshundeklubben
(se http://www.spidshundeklubben.dk/) og i Sverige av Svenska Polarhundklubben Rasklubben för Grönlandshund (se http://www.sphk.se/).

5713-a 

 

 

Foto: Ingrid Eide

Tanker…atna_256x341

Foto: wanvare.no

Kennel Wanvare
Skjevdalen, 7374 Røros
Telefon: 72 41 38 52
Epost: 
rita@wanvare.no & wiktor@wanvare.no

Vil du vite mer om polarhunder?

Besøk Norsk Polarhundklubb på nett